GRØNNE VEGGER

Vertikal hage er en innovativ idé som består i at planter vokser på en vertikal flate. Konstruksjonen består av en lett ramme, dekket med spesielt stoff (som støtter plantene). På en enkel måte kan man omdanne et par kvadratmeter vegg til en hage.


HVORDAN FUNGERER EN GRØNN VEGG?

Hvert system er utstyrt med vannbeholder, pumper og timer, derfor er vanningen automatisk, og plantene er alltid godt vannet. Vannet føres til den høyeste raden lommer og strømmer ned til planter som er plassert lavere. Overflødig vann strømmer til beholderen og brukes til neste vanning (hvis det anvendes lukket vannkretsløp) eller til avløpssystemet. Vanning kan skje automatisk eller startes manuelt. Timeren kobles til vanlig stikkontakt 230V, det fastsettes tidspunkt og tidslengde for vanning.


HVOR MYE KOSTER EN GRØNN VEGG/HVOR MYE KOSTER M2 VERTIKAL HAGE?

Prisen er avhengig av system for utførelse av den grønne veggen og av størrelsen. Altså, for å lage prisvurdering, må vi kjenne deres forventninger og forhold i rommet først.


HVILKE PLANTER KAN DYRKES I EN VERTIKAL HAGE?

I vertikale hager kan man dyrke de fleste plantene. Forutsetningen er at de får passende lysforhold og forsyning med næringsstoffer. For grønne vegger bruker man populære plantearter som vi ofte kan se i våre hjem. Disse plantene kan man finne i lokale blomsterbutikker og hagesentre.


HVOR MYE LYS TRENGER EN GRØNN VEGG?

Planter deles inn i arter som ikke trenger mye lys og de som lever kun i høy innstråling. Men en grønn vegg kan plasseres også i kjelleren. Man bruker spesielle lamper som imiterer sollyset for at plantene får optimal lysdose.


HVOR VARIGE ER GRØNNE VEGGER?

Vertikale hager er varige og kan eksistere i mange år ved riktig vedlikehold. Med tiden kan moduler renses og anvendes på nytt.


GIR EN GRØNN VEGG IKKE FOR MYE FUKTIGHET I ROMMET?

Grønne vegger er nettopp perfekte for å sikre optimal fuktighet i brukerens miljø. Dessuten forbedrer de luftkvaliteten i rommet betydelig. En godt utført vertikal hage fjerner raskt overflødig vann og beholder vann kun ved plantene.


KOMMER DET MUGG PÅ PANELER?

Moduler er utført av stoff som blir fort tørt mellom vanningssykluser, og overflødig vann føres til spesielle renner. Altså det finnes ingen forhold for at det oppstår mugg.


HVOR MYE VEIER LEVENDE VEGG?

En vegg uten planter veier ca. 7 kg/m2. Beplantet og våt 24 kg/m2.


KAN MAN FLYTTE ELLER BYTTE PLANTER?

Ja. Man kan lett flytte og bytte planter.


ER MATERIALET MODULER ER LAGET AV IKKE SKADELIG FOR BARN OG DYR?

Paneler er ikke giftige, men det anbefales å bruke dem slik at de ikke er tilgjengelige for barn og dyr på grunn av mulig mekanisk skade på planter.For flere opplysninger besøk Tekniske opplysninger og MOSE - Tekniske opplysninger